COMUNICAT DE PRESĂ – ROAD GRAND PINK, EDIȚIA A DOUA, 23 APRILIE 2016

Publicat
03/15/2016 - Asociatia Club Sportiv Viata in Miscare

Ediția 2016 Road Grand PINKprimul concurs de ciclism din România destinat doamnelor și domnișoarelor, se va desfășura pe 23 aprilie 2016, pe străzile orașului Otopeni, județul Ilfov. Organizat în acest an de Asociatia Club Sportiv Viața în Mișcare, concursul aduce noutăți mai ales pe partea tehnică, dar și un clasament în comun cu Road Grand Tour, cel mai mare concurs de ciclism pe șosea din România. Prima ediție s-a bucurat de un real succes și a fost unul dintre cele mai susținute concursuri de ciclism din presa românească.

“Astăzi s-a consumat una dintre cele mai frumoase curse la care am asistat până-n prezent. Aproximativ 400 de fete, s-au duelat în cadrul mai multor categorii, pentru locuri fruntașe, rezultatul fiind unul delicios. Doar simpla prezență la locul desfășurării a fost o desfătare pentru ochi, cu atât mai mult cu cât le-am văzut pe fete luptând pentru o poziție cât mai bună. Este cumva clar că fetele au priză la public și promovează acest sport cum nimeni altcineva n-o poate face și de aceea am plecat cu zâmbetul pe buze și cu multe speranțe că vor mai exista astfel de concursuri.” – Dragos Mitroi, FreeRider.ro

Road Grand Pink 2015 a avut la start și finish 310 participante din care 229 femei și 81 de fete cu vârstele între 8 și 17 ani. 43% din concurente s-au înscris la tura scurtă de 16 km, 26% s-au înscris la tura lungă de 32 de km, 17%  la categoria sub 15 ani și aproape 13% au participat ca echipă. Cea mai tânără participantă a avut 8 ani și cea mai în vârstă, 54 de ani.

“Road Grand Pink a devenit concursul meu favorit. Am participat cu atât entuziasm încât după terminarea cursei aș fi putut pedala până la mare. Mi-a prins foarte bine antrenamentul organizat înaintea competiției deoarece mi-a permis sa îmi corectez câteva aspecte legate de mersul în pluton, plus foarte multe lucruri interesante și utile până în prezent. Cursa a fost un real succes, nota 10 pentru organizatori, traseul și atmosfera au făcut din 26 aprilie o zi de neuitat, cu multa energie și distracție. Mi-aș dori un Road Grand Pink în fiecare lună!” – Ana Maria Gălățeanu, ciclistă amatoare.

“A fost o cursă foarte rapidă și forte solicitantă, am avut emoții pentru că la prima evadare m-au ajuns fetele din pluton, însă am reușit să câștig evadând a doua oară. Nu m-am antrenant niciodată doar în pluton de fete și sinceră sa fiu am avut emoții și aici știind că suntem începătoare din punctul ăsta de vedere, însă totul a decurs perfect și fetele au reacționat ca adevărate profesioniste. Felicitări organizatoarelor și abia aștept a doua ediție!” – Irina Dumitru, câștigătoarea Road Grand Pink 2015, ciclistă profesionistă.

 

Înscrierile se deschid în 14 martie 2016 pe www.RoadGrandPink.ro. Mai multe detalii și pe  www.facebook.com/RoadGrandPink.